Vrider metall i trävarvet

plåtskada stockholm - Kan du vrida metall i en trävarv? Svaret är ja, upp till en punkt. Träkoppeln är långt ifrån idealisk för detta ändamål. Men många små föremål i mässing, aluminium eller stål kan vridas frihand ganska framgångsrikt.

Utan en verktygsslip kommer precisionen från turnerns skicklighet. Att göra riktiga cylindrar eller plana ytor som är exakt till en tusen tums frihand är inte lätt. Men många saker behöver inte en sådan precision.

Förhindra chatter
Det största problemet är chatter, vibrationer som lämnar en grov yta på jobbet. Woodturners är bekanta med chatter i att vrida ved; Vid skärning av metall är det mycket värre. För att förhindra chatter måste skärverktyget och arbetsstycket inte kunna röra sig i förhållande till varandra. Remsan måste vara starkt byggd, med bra lager och en styv huvudspindel, verktygsstöd och säng. Arbetsstycket måste hållas fast, med minsta utskjutning från huvudstocken, och bakstöd ska användas när det är möjligt, vilket innebär att huvudstocken / bakstycket måste vara bra. Ljusskärningar med ett robust och skarpt verktyg, med minsta utsprång över verktygsstöd, ska då ge ett acceptabelt resultat.

Comments

Popular posts from this blog

How to Clean Windows Properly

Hur dyrt kommer det att vara att hyra ukrainska webbutvecklare år 2017?

Online Marketing Kurser - De bästa online-marknadsföringskurser